Over mij

Wie ben ik?

Hallo, en welkom bij balanslezen.com! Ik ben Karl en heb twintig jaar ervaring met balansanalyse, interpretatie van jaarrekeningen van bedrijven en de analyse van de positieve en negatieve punten in een bedrijf.

Hoewel ik intussen een totaal andere richting ben uitgeslagen ligt het onderwerp mij nog altijd nauw aan het hart en probeer ik via deze site mijn kennis up to date te houden en de vele lezers van deze blog regelmatig te blijven verrassen met nieuwe, interessante artikelen en content.

Sinds mei 2024 zit deze website trouwens in een volledig nieuw jasje: een nieuwe look, nieuw design, nieuwe mogelijkheden met een tool en een quiz en nog veel meer. Ook de bestaande artikelen krijgen stuk voor stuk een update en opfrissing.

Ons principe is om alles zo eenvoudig en helder mogelijk uit te leggen, ook al heb je momenteel misschien nog niet zoveel kennis van de materie. Als je het niet simpel kan uitleggen, dan beheers je het zelf niet genoeg volgens ons. Bij ons dus zo weinig mogelijk vakjargon en complexe begrippen om je mee te overdonderen maar zoveel mogelijk down-to-earth taalgebruik: eenvoudig, hopelijk helder, en soms met een leuke anekdote of kwinkslag, zodat je het zeker onthoudt.

Regelmatig komen er weer nieuwe dingen op deze site, dus kom zeker regelmatig terug eens een kijkje nemen! (We zijn hier altijd 🙂 )

https://www.linkedin.com/groups/13532518

Je kan ons altijd contacteren voor vragen in verband met deze website via het contactformulier onderaan deze pagina!

Wat doe ik?

Veel mensen zouden wel graag een balans of jaarrekening kunnen lezen maar weten niet hoe eraan te beginnen. Deze vaardigheid heeft veel meer ‘nut’ en toepassingen dan je op het eerste zicht zou denken. Als je geen jaarrekeningen kunt lezen kan je niet ‘meepraten’ met je klanten die ook bedrijfsleider zijn.

Of stel dat een bedrijf klant bij je wil worden, hoe weet je dan hoe hij er financieel voorstaat en of hij je op het einde van de rit wel zal kunnen betalen wanneer je met hem in zee gaat? Of wil jij als klant wel in zee gaan met een bouwbedrijf of aannemer waarvan je aan de jaarrekeningen kan zien dat deze er allerminst goed voor staat?

Dat balanslezen nut heeft kan je ook makkelijk vaststellen wanneer je naar een programma als ‘Andermans zaken’ met Kamal Kharmach kijkt. Als geen ander weet hij bij de bedrijven waar hij langsgaat door een blik op de balans en de jaarrekening meteen te spotten waar het schoentje knelt, en wat er moet gebeuren om het bedrijf terug op de rails te krijgen.

Balanslezen is dus niet zomaar een abstracte bezigheidstherapie voor vakidioten, maar heeft ook anno 2024 nog een enorme praktische relevantie en kan het verschil betekenen dus een bedrijf dat terug floreert, of een bedrijf dat regelrecht de dieperik ingaat.

    Scroll naar boven
    ×