Over ons

Wie zijn we?

Hallo, ik ben Karl en werk sinds 2000 in de financiële sector waar ik intussen een ruime ervaring heb opgebouwd. Aanvankelijk was ik beleggingsadviseur, maar gaandeweg specialiseerde ik mij in kredieten, waarbij mijn voorkeur uitging naar beroepskredieten, vennootschappen en balansanalyse.

Naast mijn beroep heb ik heel wat hobby’s. Ik ben een fervent hardloper en zwemmer, schrijf regelmatig artikelen op internet voor eigen websites zoals deze maar ook voor infonu.nl, en doe ook aan zoektochten. Reizen doe ik ook graag, vooral dan naar de VS, Canada en Scandinavië.

Wat doen we?

Veel mensen zouden wel graag een balans of jaarrekening kunnen lezen maar weten niet hoe eraan te beginnen. Deze vaardigheid heeft veel meer ‘nut’ en toepassingen dan je op het eerste zicht zou denken. Als je geen jaarrekeningen kunt lezen kan je niet ‘meepraten’ met je klanten die ook bedrijfsleider zijn. Of stel dat een bedrijf klant bij je wil worden, hoe weet je dan hoe hij er financieel voorstaat en of hij je op het einde van de rit wel zal kunnen betalen wanneer je met hem in zee gaat?

Er is bovendien weinig uitgebreide informatie beschikbaar op internet. Er zijn wel een paar zeldzame cursussen in avondonderwijs maar die zijn vaak peperduur. Het lijkt ook allemaal ingewikkeld, maar dat is het niet. Met deze website willen we een leemte vullen en de ‘geheimen’ van jaarrekeningen voor iedereen toegankelijk maken in gewoon taalgebruik.

Heb je vragen of opmerkingen over de website? Stel ze hieronder en we nemen snel contact met je op!

Mijn vraag of opmerking: